![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję na stronie wyświetlić liczbę obiektów noclegowych z bazy.
Wiem, że to teoretycznie proste, ale mam problem z tym zagadnieniem w systemie SMARTY. Nie mam doświadczenia, jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc albo naprowadzić serdecznie dziękuję. Przyjmę krytykę. pozdrawiam kod z object.class.php gdzie znajdują się funkcje:
w ładowaniu modułów header.php
na stronie block-page.smarty gdzie jest wyświetlana:
Jeśli coś jest nie jasne albo źle opisane proszę o krytykę. przykład działającej funkcji ale wyświetlającej dane nie liczącej:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu zakładasz, że Twoim problemem jest smarty? Czemu wpierw nie sprawdzisz, czy w ogóle dane poprawnie odbierasz?
I co ci wyświetla? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
int(0)
wcześniej po próbach zawsze mi wychodziło "0" jestem samoukiem także dlatego mam czasami problemy z prostymi rzeczami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czy 0 jest oczekiwanym przez Ciebie wynikiem? Nie? No to sam chyba widzisz, że to nie smarty jest problemem.
|
|
|
![]()
|
|
rozumiem. czyli problem tkwi w kodzie pobierającym z bazy mysql.
jest bledny i wyswietla 0, czyli po prostu nie podaje tego co trzeba. SELECT count( * ) as ilosc FROM avatec_objects taki kod wyświetla mi prawidłowo liczbę w zapytaniu poprzez phpadmin ale zaimpletowac tego do szablonu nie umiem :/ Ten post edytował sekim 19.03.2013, 17:00:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:29 |