![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dziwny problem ze skryptem do logowania. Polega on naty, że jeśli user wpisze złe dane do otrzymuje komunikat o tym fakcie, jeśli jednak znow źle wpisze to zostaje przeniesiony na stronę której nie powinien widzieć.
Generalnie wygląda to tak, jakby skrypt sprawdzał pierwszym razem w MySQL login i hasło, a drugim całkowicie to olewał..... Prosze o poradę. kod z logowanie.php
a to mam w skrypcie po autoryzacji tabela.php:
Ten post edytował krzesik 6.12.2012, 22:38:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że błąd leży w drugim if, według mnie powinno to wyglądać tak:
Rejestrujesz sesję, a if sprawdzał czy sesja istnieje. A skoro została zarejestrowana to istnieje. Możesz zrobić to poprawiając if lub też usuwając register. Będzie tak nawet lepiej ponieważ nowa wersja PHP nie obsługuje już tej funkcji i sypią się błędy. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak PS: Po co sesja "zalogowany" skoro z góry ustawiasz ją w dwóch miejscach na 0, i po co te tokeny z 17 i 19 lini? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie pomogło, nadal objaw jest taki sam, skrypt po drugim błędym logowaniu przechodzi na stronę po haśle...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$_SESSION["zalogowany"]=1;
Ustawiasz to niezależnie od tego czy koleś wpisał dane poprawne czy nie. Nie jest to przypadkiem błąd? No i to: session_register("login"); wywal to jeśli nie zrobiłeś tego do tej pory. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję o to właśnie chodziło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:48 |