![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu mam errora?
To działa dobrze:
A to nie:
Error: Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\XAMPP\htdocs\index.php on line 101 W tym kodzie gdzie nie działa bez LEFT JOIN działa. Aha. I jeszcze takie pytanko czy da się jakoś skrócić wynik otrzymywany z avg do liczby całkowitej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej zapytanie do np. PhpMyAdmin to zobaczysz co za błąd.
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie -> Wykonywanie zapytań do bazy Masz tam opisane jak wyświetlić błąd zapytania. Drugie zapytanie też powinno nie działać, bo stosujesz ' zamiast ` przy nazwie tabeli |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE gildiaID>0 GROUP BY gildiaID' at line 1
Mam taki błąd. Ten post edytował Owghard 15.06.2014, 09:39:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak koledzy z forum, ale ja przyzwyczaiłem się do tworzenia aliasów tabel, omijasz w ten sposób problem z szukaniem nie istniejącej kolumny w tabeli.
Poza tym, podklej strukture tabelek, bo bez tego można się tylko domyślać czy poprawnie łączymy pola. ~kptLucek |
|
|
![]()
|
|
Edit. Ok, to już mi działa, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Mam taki kod:
I mam taką tabelkę.
I chciałbym aby otrzymany wynik z get porównać z tabelką i jeżeli w kolumnie nick znajduje się taki sam wynik jak w zmiennej $gracz to wyświetla mogę wyświetlić cały jego rekord tzn. dla Brzysia graczID-5, nick-Brzys i ranking-71. Ten post edytował Owghard 15.06.2014, 13:55:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem, przetrzymujesz parametr w $_GET, na jego podstawie chcesz wyciągnąć coś z bazy.
Wnioskując na podstawie Twojej ostatniej wypowiedzi:
Ten post edytował kpt_lucek 15.06.2014, 14:32:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$row =mysql_query("SELECT * FROM gracze WHERE id='$_GET[gracz]'")
$array = mysql_fetch_array($row); w zmiennej array masz już wszystkie dane, które chciałeś. Wywołujesz je wpisując $array["nazwa_kolumny"] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 00:41 |