![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym wczytac plik o danej scieżce themes/defalut/theme.php za pomocą require_once mój problem polega na tym ,że nazwa folderu defalut jest wyciągana z bazy danych i tutaj napotkał mnie problem ponieważ require_once nie chce załączyć mi pliku oto kod ,który aktualnie napisałem:
Klasa SystemAction.php
I plik w,którym wykonuje metodę
Metoda getTheme jest poprawna sprawdzałem ją za pomocą echo $SystemAction -> getTheme(); i wyświetlała prawidłowe dane. Chciałem sprawdzić czy zadziała funkcja header('Location: '); i zadziałała. Prosze o podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdź stałą THEME
2. jeżeli wyświetli 'default' to wina leży w złej ścieżce do pliku - poczytaj o ścieżkach względnych i bezwzględnych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla 'defalut' a możesz powiedzieć więcej o tych ścieżkach podać przykłady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik z którego wywołujesz require_once musi znajdować się w tym samym katalogu co folder themes/
Jeśli struktuta jest np taka: public_html: themes/ skrypt/ - plik z którego wywołujesz require_once musisz użyć: require_once('../themes/'.THEME.'/theme.php'); Jak wyżej: poczytaj o ścieżkach względnych i bezwzględnych |
|
|
![]()
|
|
Przecież plik jest w tym samym katalogu nierozumiem w czym jest problem.
Problem rozwiązany. Temat do zamknięcia. Ten post edytował tymczasowe 28.07.2012, 14:56:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:56 |