![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W php staram się działąć od święta ..także jeśli problem jest błachy proszę o wyrozumiałość. A więc wymyśliłem sobie dynamiczny formularz, parametry "name" pobiera sobie z bazy....ok 50 rekordów. teraz jestem na etapie odbierania danych z inputów poprzez $_POST. Tworzy mi tablicę asocjacyjną i próbuje w pętli updatować do bazy. Jednak wywala mi cały czas płąd odnośnie Where i daty tam zawartej ....... Myślę że to jakaś błochostka ale nie mogę znaleść rozwiązani... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Nadmienie że napewno w bazie jest jerden rekord '2012-12' w tabeli "miesiac"... a błąd jaki mi wyświetla :"Something is wrong in your syntax obok '=WHERE miesiac=2012-12' w linii 1" Za wszelkie podpowiedzi i sugestie dziekuje... Ten post edytował ravikw 29.10.2012, 11:57:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrób echo $sql w forech, pomiń wykonanie zapytania i zobacz co Ci wyświetli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[b4rt3kk] dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pomoglo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) życze wszystkim miłego dnia i do następnego...
Temat do zamknięcia... Witam ponownie mam zapytanko...dokładnie taka sama sytuacja jak wcześniej Update zrobione jak w podpowiedzi kolegi wyżej .... a jednak dalej taki sam błąd.... czym się różnią te UPDATE (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
a błąd
gdy sprawdzam w wyniku otrzymuje
Może ktoś podpowie co może być źle (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował ravikw 3.11.2012, 19:40:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$sql = "UPDATE {$sfid}_grafik set {$parametr[1]}='{$wartosc}' WHERE rok='{$_POST[rok]}' AND miesiac='{$_POST['miesiac']}'AND nazwa='{$parametr[0]}'";
Dajesz tablicę między apostrofami i index tez dajesz między apostrofami, stąd ten problem. |
|
|
![]()
|
|
jak zrobie:
oraz gdy z tablic też wykasuje apostrofy ...dostaje ten sam błąd... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) EDIT: Znalazłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) brakowało "`" poprawnie
Ten post edytował ravikw 3.11.2012, 22:16:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:49 |