![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o poradę w ważnej dla mnie sprawie. Chcę dodać system oceniania wpisów do mojego katalogu ( otwarty mini od 2.0), aby urozmaicić trochę skrypt. Do tego użyłem bardzo dobrego skryptu Unobtrusive AJAX Star Rating Bar. Utworzyłem odpowiednią tabele w bd, wrzuciłem wszystkie pliki do jednego folderu o nazwie "ajaxvote" pozmieniałem odpowiednio pliki w kilku miejscach (rating.js, _drawrating.php, i _config-rating), tak aby łączyło się z bd. Wszystko się wyświetla bardzo dobrze w wyznaczonym miejscu na stronie, ale jest mały problem. Nie chce się zapisać ocena do bazy danych, ciągle się wyświetla gif oznaczający uaktualnianie oceny (IMG:http://img228.imageshack.us/img228/5204/workingc.gif) . Numer ID, który identyfikuje każdy wpis jest dodawany do tabeli a ocena nie. Jest to o tyle dziwne że gdy otwieram orginalny skrypt oceniania stron, wszystkie oceny zapisują sie poprawnie do bazy. Już sam nie wiem gdzie popełniam błąd. Próbowałem wiele razy coś poprawić ale w większości pojawiały mi się błedy. Być może czegoś nie dopatrzyłem. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w poprawnym zainstalowaniu tego skryptu ? Katalog jest na stronie http://seokatalog.x25.pl , to dopiero wersja testowa więc niezbyt ładna, templatak pójdzie na samym końcy pod szlif. mój zmieniony skrypt jest tutaj. Zalezy mi na tym i byłbym wdzięczny za pomoc. Ten post edytował Szymon80 1.09.2009, 23:39:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro ajax to konsola błędów lub error_reporting dla php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak się wywołuje konsole błędów dla ajax ? z błędami w php już sobie poradziłem, skrypt wyświetla sie poprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak się wywołuje konsole błędów dla ajax FireFox + zainstalowany FireBug
|
|
|
![]()
|
|
Zainstalowałem już firebug'a ale czego szukać ? Jaki powinien pojawić się błąd czy powiadomienie ? Nie za bardzo orientuje się w js i ajax'ie. Prosze o poradę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klikasz na ikonkę robaka w prawym dolnym rogu pojawia się u dołu nowy obszar. W nim klikasz w zakładkę konsola jeśli Ci się domyślnie nei otworzyła. A potem już tylko pozsotało otworzyć stronkę i będziesz miał jak na dłoni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:13 |