![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki skrypt do połączenia się z bazą danych i mam do niego dwa pytania? Kod [php] // łączymy się z bazą danych $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'haslo') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('test', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); [/php] 1. Co mam wpisać w localhost?Trzeba wpisac adres strony a moze serwera? Dodam ze strona stoi na serwerze ovh. 2. Podobna sytuacja jest z root i haslo, co mam wpisac, i czy jak wpisze w haslo swoje haslo to nie bedzie to niebezpieczne ze inni moga je uzyskac? Jestem poczatkujacy wiec prosze o wyrozumialosc w tym banalnym pytaniu? Sprawdzalem adres strony i do serwera ale nie dziala wyskakuje mi blad: "Brak połączenia z serwerem MySQL" |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
1. nazwę hosta bazy danych jak również użytkownika i hasło do bazy danych (może być inne niż do konta na serwer)
2. nie jest to niebezpieczne (choć raczej w informatyce pojęcie pełnego bezpieczeństwa raczej nie istnieje). sam stosuje taki sposób. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:32 |