![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dzisiaj w szkole edytowałem sobie skrypt. Wszystko działało jak należy. Dodam, że w szkole mam zainstalowanego Apache, PHP jak i MySQL oddzielnie. W domu używam paczki WAMPa i tu pojawia się problem. Wszystko tak samo, pliki takie same a nie działa na localhoscie w domu. Błąd:
W linii 298 jest
W miejscu kropek są funkcję jednak wkleić kodu nie wkleję bo jest zbyt długi.
Ten post edytował konradinho 5.01.2010, 18:45:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dwa razy includujesz tę samą klasę. (poszukaj require/include w którym pobierasz kod tej klasy, pewnie pobierasz go więcej niż raz lub jest już taka klasa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wychodzi na to, że deklarujesz klasę Pliki dwa razy. Zobacz czy nie inludujesz pliku dwa razy albo robisz ten kod w pętli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, w innym pliku który includowałem w indexie też był include pliku z funkcjami(functions.php). Pojawił się natomiast kolejny problem:
Wchodząc w plik index.php nie wyświetla się nic. Po prostu jest biała strona. Usuwając początek pliku index.php czyli:
Pojawia się error:
Dodam, że wgrałem te pliki na serwer ovh i wszystko działa jak należy. Gdzie tkwi błąd? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to pozamieniaj na include_once
|
|
|
![]()
|
|
Cytat no to pozamieniaj na include_once Pozmieniałem. Dalej biała strona. Dziwi mnie bardzo, że na serwerze ovh działa bez błędów, natomiast na localu nie chce. Czy to zależy od konfiguracji w pliku php.ini? @edit Zainstalowałem VertrigoServ i wszystko działa jak należy... Nic z tego nie rozumiem... Ten post edytował konradinho 5.01.2010, 19:40:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 08:01 |