![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jako że jest to mój pierwszy post, chciałem wszystkich przywitać.
Teraz co do tematu, mam problem z formularzem, który ma sprawdzać poprawność wpisanych danych na stronie z danymi w bazie danych. Działanie zamierzone: Wprowadzone dane w formularzu: *account *password *username są sprawdzane pod względem poprawności w kolejności: 1. sprawdza czy hasło w bazie jest równe temu z formularza 2. sprawdza czy dany player ma ten sam numer acccount co podany w formularzu 3. dalsza część skryptu która działa poprawnie bez tych dwóch warunków wyżej. Ciągle uzyskuje komunikat: "Incorrect password", nawed gdy dane w formularzu są poprawne. Jestem amatorem i skrypt robię amatorsko za pomocą prób i błędów. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy hasło zapisane w bazie jest w jakiś sposób hashowane? Czy na żywo wpisane do bazy? W pierwszym przypadku ciąg odpowiadający hasłu musi zostać w ten sam sposób zahashowany przed porównaniem z tym zapisanym w bazie.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hasło jest wpisane na żywo, takim zapytaniem normalnie uzyskuje poprawne hasło:
więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Ten post edytował specx 20.09.2012, 18:25:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie czy aby na pewno jest tak jak sądzisz:
jeśli ciągi będą identyczne wtedy się należy zastanowić gdzie jest błąd. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Dostałem taki wynik:
Nie wiem czy dobrze to dodałem do skryptu:
EDIT Mała literówka była w zapytaniu: Resource id #18=hasło11Resource id #19=201091 Nadal nie wiem co jest nie tak ;/ Ten post edytował specx 20.09.2012, 19:21:14 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy to tylko takie uproszczenie w Twoim skrypcie, ale brakuje mi tu przetwarzania wyników zapytania:
ale z tego co widzę wynik zapytania jest pusty, więc to chyba to. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Miałeś racje, gdy dałem row, o tak:
teraz wyniki zapytań są identyczne, teraz poprawie całość i dam tutaj znać czy wszystko ok. x=x y=y EDIT Wszystko działa poprawnie, zrobiłem tak, może komuś to się przyda w podobnej sytuacji i nie będzie musiał zakładać nowego tematu:
PS. zmieniłem: na: bo wcześniej nie chciało iść. Oczywiście podziękowania za pomoc Ten post edytował specx 20.09.2012, 20:36:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:00 |