![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Skąd: K-K Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem z dodawaniem rekordu do bazy, otóż po kliknięciu "wyślij" skrypt nie podejmuje żadnego działania... Będę wdzięczny jeśli ktoś ze chce to wytłumaczyć i pomóc, dzięki z góry!
Ten post edytował netH 25.11.2010, 16:11:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wsadź to w [PHP] a nie Code to raz, a dwa po co zmienne post trzymasz w nawiasach ; o ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Skąd: K-K Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawione (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Jeżeli to miałoby coś wyjaśnić, to strona wygląda w ten sposób: KLIK Ten post edytował netH 25.11.2010, 16:20:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze wydaje mi się że przy zapytaniu do bazy INSERT INTO nazwa tabeli nie powinna być w apostrofach.
Po drugie to: $wykonaj = mysql_query ($dodawanie); $dodawanie = @mysql_query($dodaj); Powinno być chyba odwrotnie bo teraz przypisujesz do $wykonaj coś co otrzymuje wartość dopiero później nie wspominając już o tym że robisz dwa razy to samo. Najpierw $dodawanie = $dodaj a potem $wykonaj = $dodawanie. Nie prościej zrobić $wykonaj = $dodaj? No chyba że się mylę (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że nie tu tkwi problem, a tych dwóch linijek zapomniałem usunąć po ostatniej modyfikacji kiedy próbowałem dodać rekord w inny sposób...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dalej nic, formularz niby jest przekierowany do pliku z ktorego ma sie odpalic skrypt ale jakby go calkowicie pomijal...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
w koncu jakies konkrety (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Cytat array(0) { } Notice: Undefined variable: send in F:\WebServ\httpd-users\zskomorno\administracja\aktualnosci_dodaj.php on line 7 czyli Cytat if($send=='Wyślij') { Teraz kod wygląda tak:
a efekt tak: KLIK ------------------------------------------------------------------------------------------ Troche poglowkowalem i zmienilem strategie, kod wyglada tak:
a mimo to dalej mam takie bledy: Cytat array(0) { } Notice: Undefined index: wynik in F:\WebServ\httpd-users\zskomorno\administracja\aktualnosci_dodaj.php on line 7 Notice: Undefined index: wynik in F:\WebServ\httpd-users\zskomorno\administracja\aktualnosci_dodaj.php on line 25 czyli Cytat 7. $wynik = $_GET['wynik']; ... 25. elseif($_GET['wynik'] == '') { ktos wie dlaczego? ------------------------------------------------------------------------------------------ Do zamknięcia, sam rozwiązałem problem... dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował netH 26.11.2010, 00:02:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:42 |