![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witem,
Laicki problem pracy kodu na kilku serwerach. Chcę robić selekty na kilku serwerach i inserty z wyników na innym serwerze. Jak wskazać w kodzie połączenie z wieloma serwerami? Jak określić to w zapytaniach tak jak się wskazuje na `tabele`.`kolumnę` to czy można wskazać na `serwer`.`tabela`.`kolumna` ![]() -----------------Serwer a Select from---Serwer b------------->> insert do Serwer a ------------------Serwer c Ten post edytował www.aukcje.fm 11.02.2014, 18:52:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zrobił to tak:
łączę się z jedną bazą danych pobieram interesujące mnie dane i trzymam je w jakiejś tablicy łącze się z drugim serwerem i dodaje dane z poprzedniej tablicy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A bez takiej kombinacji tablicy się nie da czystym kodem z połączeniami sql, np aby jakoś określić po zapytaniu sql do jakiej bazy się odnosi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwierasz sobie połączenie (new PDO(...)) dla każdego z serwerów i wykonujesz na nich dowolne operacje. Gdzie tutaj są niby jakieś kombinacje?
|
|
|
![]()
|
|
czyli rozumiem połączenia ciągłe ale jak zdefiniować które zapytanie do którego serwera mysql ma trafiać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli definiujesz różne uchwyty do bazy typu
$db1 = new Pdo... $db2 = new Pdo.. $db3 = new Pdo... to chyba jasne, że używasz odpowiedniej zmiennej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:00 |