![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję zrobić do swojego serwisu pewien powiadamiacz. Każdy kto korzystał z hostingu lub innych usług za które trzeba opłacać abonament, wie jak wygląda taki powiadamiacz. Problem w tym, że niektóre powiadamiacze są dosyć zaawansowane, bo o ile umiem napisać skrypt który sprawdzałby codziennie o 24:00 komu wysłać powiadomienie o zbliżającym się terminie kolejnej wpłaty, to nie mam pojęcia jak rozwiązane są powiadomienia o różnych porach... Zauważyłem, że niektóre portale przysyłają powiadomienia "równo co do sekundy", czyli przykładowo, jeżeli logowałem się 1 IX 2010 w serwisie o 15:43, a powiadomienie ma być wysłane po dwóch dniach nieobecności, to o 15:43 3 IX 2010 zostaje wysłany mail/etc z powiadomieniem o braku aktywności... Interesuje mnie to, jak rozwiązać powiadomienia o różnej porze... Odpalanie skryptu przez CRONa co XX minut nie ma sensu... Czekam na wszelkie propozycje i wskazówki. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Kużdo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:08 |