![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !
Chciałbym napisać swój portal społecznościowy typu facebook lub nk w PHP z bazą MYSQL. Proszę o podanie literatury do nauki: a. tytuły książek (polecone z własnego doświadczenia) b. materiały wspomagające (frameworki, gotowe przykłady) Jestem początkujący w tym języku. Znam podstawy html. Z góry dziękuję i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! (Nie jestem zainteresowany gotowymi skryptami) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli myślisz, że zostaniesz drugim Zuckerbergiem to się mylisz. W tym momencie nie masz żadnych szans przebicia się, Twój pomysł musiałby być naprawdę innowacyjny.
Znasz tylko podstawy, więc to zadanie nie dla Ciebie, uwierz mi. Zacznij od czegoś prostszego. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Jeżeli chcesz zrobić swój facebook no to za parę lat może zdobędziesz odpowiednią wiedzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Czytac 3-4 lata (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Zacznij od manuala PHP i MySQL. Lepsze niż książki. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli myślisz, że zostaniesz drugim Zuckerbergiem to się mylisz. W tym momencie nie masz żadnych szans przebicia się, Twój pomysł musiałby być naprawdę innowacyjny. Znasz tylko podstawy, więc to zadanie nie dla Ciebie, uwierz mi. Zacznij od czegoś prostszego. zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy o reklamie trzeba to dobrze sprzedać. jak to dobrze wypromujesz to czemu nie he he |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Mimo wszystko ludzie nie porzucą fejsa/jakiegokolwiek innego tylko dla dobrej reklamy.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Chłop chciał sobie napisać portal, słowem nie wspomniał o tym, że zamierza podbijać rynek a Wy mu od razu "daj sobie spokój, nie dasz rady, szkoda zachodu" itd. Jak ktoś pisze, że robi prostą gierkę w php to od razu mu dowalicie "z Tibią nie masz szans, Gladiatusa nie podbijesz, szkoda czasu" ? No Panowie.....
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Sry ale czy zauważyłeś, że autor jest niepoważny? Jak mamy go traktować poważnie skoro wywala tekstem
"Znam HTML (pewnie nawet nie do końca dobrze), chcę zrobić facebooka. Jak?" Czy zdajesz sobie sprawę, że z takim podejściem to po prostu niemożliwe? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Trochę źle zinterpretowaliście moje zamiary.
Nie robię tego dla kasy i nie chcę być sławny (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !!!!!! Chodzi mi o prosty portal społecznościowy: -Rejestracja użytkowników - Logowane - Rangi Admin, User, Moder - Prosta galeria (dodawanie zdjęć) - Dodawanie znajomych - wysyłanie wiadomości wewnątrz portalu Polecicie jakieś książki lub wideo kursy ? Ten post edytował djmysia 6.02.2011, 14:19:22 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 21:12 |