![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, możecie mi pomóc w stworzeniu tabel dla strony (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) .
Oto kolumny dla tabeli "pomieszczenia"(Informacje dotyczące pomieszczenia): -id, -nazwa_pomieszczenia, -miasto, -ulica, -numer_domu, -telefon, -emial, -ilosc_miejsc, -wielkosc, -opis, -województwo, -rodzaj_pomieszczenia Tabela "Udogodnienia"(Wprowadzam dane do bazy przez zaznaczenie formularza-checkbox jeżeli zaznaczę wybrany checkbox zostają wprowadzone odpowiednie dane... ): -id, -klimatyzacja, -nagłośnienie, -projektor, -kuchnia, -obiekt_dla_niepełnosprawnych, -parking, -kuchnia, -internet, -... Tabela "zdjęcia" (Każde pomieszczenie 6 zdjęć) -id, -1, -2, -3, -4, -5, -6, Będę korzystał z Zend Framework. Jeżeli macie jakieś sugestie albo propozycje co do samych "Tabel" proszę podzielcie się (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche to nielogiczne co napisales, bedziesz korzystał z frameworka (zaawansowane programowanie raczej) a nie umiesz zaprojektowac bazy?? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje, zacząłem od D... strony. Ale jeżeli masz jakieś sugestie co to bazy danych napisz proszę.
Zend Framework uczę się z tutoriali, wszystko mam tylko brakuje mi parę szczegółów a pytam się dlatego ponieważ nigdy nie miałem okazji rozmawiać z programistami, projektantami PHP. (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn jesli programujesz w czyms innym to moze i nie jest to zle, ale jesli dopiero zaczynasz to powinienes poznac jakies podstawy..
w zaprojektowaniu bazy pomogla mi np. http://webhosting.pl/Jak.wybrac.optymalny.....w.bazach.MySQL Ten post edytował lnn 3.02.2010, 23:20:49 |
|
|
![]()
|
|
W sumie to trochę leniwy jestem mogłem sam poszperać na google, pełno informacji o tworzeniu baz danych.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 07:13 |