![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2017 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć wszystkim!
Mam pewien problem, a mianowicie: Mam do stworzenia na jutro prosty tłumacz słówek w PHP. Wszystko dobrze mi szło, poradniki Zelenta dawały radę, ale od wczoraj moja praca utknęła w martwym punkcie, otóż front end mam tzn. formularz gotowy. Z bazą danych w której przechowuje słówka jestem połączony, jednak nie mam pojęcia jak okodować to, że po wpisaniu do jednego pola słowa po polsku i kliknięciu tłumacz wyświetlało mi słowo po angielsku. Proszę was o pomoc, czasu mam coraz mniej a internet mi nie za bardzo chcę dzisiaj pomóc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Poniżej wklejam kod jaki udało mi się uklepać przez te 2 dni. <!DOCTYPE HTML> <html lang="pl"> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" /> <title>Tłumacz</title> </head> <body> Tłumacz polsko-angielski<br /><br /> <form action="tlumacz.php" method="post"> Polski: <input type="text" name="polski" /><br /><br /> <input type="submit" value="przetłumacz" /><br /><br /> Angielski: <input type="text" name="angielski" /> </form> </body> </html> <?php require_once "connect.php"; $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); if ($polaczenie->connect_errno!=0) { echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno . "Opis: ". $polaczenie->connect_error; } else { //$sql = "SELECT popolsku FROM a WHERE poangielsku = 'tree'"; $sql = "SELECT poangielsku FROM a WHERE popolsku = 'drzewo'"; $rezultat = @$polaczenie->query($sql); $row = mysqli_fetch_assoc($rezultat); echo $row['poangielsku']; $polaczenie->close(); } ?> |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
Witamy na Forum, zapoznaj się z regulaminem i dostosuj wątek do wymagań działu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bardziej uniwersalny translator. Używasz tutaj jednego pola do tłumaczenia... Ten post edytował gogomania 7.05.2017, 18:29:02 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 00:39 |