![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z połączeniem do bazy danych, a właściwie z wykonaniem zapytań w bazie. Wychodzą mi takie błędy: Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\fcbarcelona\kadra.php on line 15 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\fcbarcelona\kadra.php on line 15 Błąd zapytania Co ciekawe poprzez konsolę nie mam problemów z wykonywaniem operacji w bazie danych |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj kod źródłowy, który to powoduje (C:\xampp\htdocs\fcbarcelona\kadra.php on line 15)
Poza tym zobacz w manualu jak wygląda mysql_connect, i mysql_query pewnie masz błąd w składni ...
Powód edycji: [strife]:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Szukanie nie boli. Google ładnie ci pokaże o co chodzi. No ale że jesteś również z Zagłębia to podpowiem: nie przekazujesz parametrów do mysql_connect lub są one niewidoczne w tym miejscu (zasięg zmiennych).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Masz złę hasło lub login. Koniec
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wygląda kod, który powinien wybrać rekord z tabeli, ale tego niestety nie robi ;/
Gdy wpisuję to samo zapytanie w konsoli, to wszystko działa bez problemu, więc nie wiem czemu tak jest... ---------------------------------- Tutaj plik baza.php (połączenie jest nazwiązane, ale podaje kod)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował kielich 23.05.2010, 12:23:40 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pewnie ze nie dziala.
Masz plik baza.php laczysz sie z baza, wybierasz baze i potem sie z nia rozlaczas, bezsens IMHO. P.S usun te mysql_close() z baza.php Ten post edytował marcio 23.05.2010, 12:53:33 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:21 |