Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP] Połączenie z bazą MySQL z zewnatrz, Połączenie z bazą MySQL
-ARTURRO71-

Goście

Witam,

Przeszukałem google i niestety nie znalazłem odpowiedzi na następujący problem.

Mam stronę oraz bazę danych MySQL na serwerze X.
Skrypty zamieszczone na serwerze łączące się z bazą MySQL działają bardzo szybko (czyli normalnie).
Jestem na etapie obrabianie dużych plików CSV a serwer ma ograniczenia czasowe na wykonanie skryptu do 30 sekund więc postanowłem odpalić taki skrypt z serwera na domowym komputerze - serwer WAMP/XAMPP itp.

Problem w tym, że gdy łącze się z domowego serwera z bazą MyQSL na serwerze X, połączenie trwa bardzo długo.
Skrypt na tym samym serwerze co baza MySQL wykonuje się poniżej 1 sekundy.
Skrypt odpalony z serwera domowego, który łączy się z bazą na serwerze X, wykonuje się ok 15-20 sekund.

Wiele postów znalazłem z tym problemem - niestety nigdzie nie ma odpowiedzi w tym temacie.

Czy to jest normalne, że łączenie do bazy MySQL z zewnątrz trwa zawsze tak długo (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
Może istnieje jakiś sposób na przyspieszenie tego połączenia (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?

Bede wdzieczny za fachowa pomoc - napewno nie tylko mnie sie przyda.

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- ARTURRO71   [MySQL][PHP] Połączenie z bazą MySQL z zewnatrz   1.12.2012, 22:43:35
- - viking   Nie jest normalne. Może wysyłasz duże porcje danyc...   2.12.2012, 07:03:17
- - ARTURRO71   Za pomocą skryptu na serwerze domowym otwieram pli...   2.12.2012, 23:23:43
- - ARTURRO71   Nikt nie wie jak temu zaradzić?   3.12.2012, 21:22:13
- - abort   Łączenie nie trwa długo - to jest chwila (tyle, il...   3.12.2012, 22:01:52
- - ARTURRO71   Dzięki za skrupulatne wyjaśnienie ABORT. W weekend...   7.12.2012, 19:48:03
- - ARTURRO71   CRON sprostał zadaniu... dzięki   15.12.2012, 14:14:36

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:55