![]() |
![]() |
-ARTURRO71- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Przeszukałem google i niestety nie znalazłem odpowiedzi na następujący problem. Mam stronę oraz bazę danych MySQL na serwerze X. Skrypty zamieszczone na serwerze łączące się z bazą MySQL działają bardzo szybko (czyli normalnie). Jestem na etapie obrabianie dużych plików CSV a serwer ma ograniczenia czasowe na wykonanie skryptu do 30 sekund więc postanowłem odpalić taki skrypt z serwera na domowym komputerze - serwer WAMP/XAMPP itp. Problem w tym, że gdy łącze się z domowego serwera z bazą MyQSL na serwerze X, połączenie trwa bardzo długo. Skrypt na tym samym serwerze co baza MySQL wykonuje się poniżej 1 sekundy. Skrypt odpalony z serwera domowego, który łączy się z bazą na serwerze X, wykonuje się ok 15-20 sekund. Wiele postów znalazłem z tym problemem - niestety nigdzie nie ma odpowiedzi w tym temacie. Czy to jest normalne, że łączenie do bazy MySQL z zewnątrz trwa zawsze tak długo (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Może istnieje jakiś sposób na przyspieszenie tego połączenia (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Bede wdzieczny za fachowa pomoc - napewno nie tylko mnie sie przyda. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:55 |