![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Troszkę zaciąłem się na zmianie sterownika do bazy jak i aktualizacji całego skryptu. A zatrzymałem się na mniej więcej takim poleceniu MySQL: UPDATE `tabela` SET `col` = `col` + 1 WHERE `id` = `1` W PDO powiedzmy, że mam to w ten sposób już na samym końcu wykonania: $bind = Array ( [:update] => `col` + 1 ) $pdostmt->prepare(UPDATE `tabela` SET `col` = :update WHERE `id` = `1`); $pdostmt->execute($bind); Ale niestety update nie działa, próbowałem wielu kombinacji ale nic nie pomaga, oczywiście mogę zrobić bezpośrednie zapytanie UPDATE `tabela` SET `col` = `col` + 1 WHERE `id` = `1` ale zależy mi akurat na takim rozwiązaniu jak wyżej i tutaj moje pytanie czy jest wykonalne? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował IProSoft 8.11.2011, 21:53:16 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze: nie krzycz. Popraw tytuł!
Po drugie: binduje się wartości a nie kolumny. .....`col` = `col`+:update -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za wielkie litery ale to z przyzwyczajenia co do programowania.
Za poradę dziękuję. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:32 |