Witam forumowiczów!
Na swoim serwisie posiadam paginację stron działa mi ona bez zastrzeżeń, jednak w kolejnym elemencie musze ją zmodyfikować, ale tu tafiłem na problem z którym nie potrafię sobie już dłuższy czas poradzić, prosze o pomoc w temacie.
......
$ileNaStronie=13; //deklaruję ile linii ma być na stronie
// w pierwszej kolejności zliczam parametr iloscPozycji (mój problem polega na tym, że nie wyświetlam rekordów na wprost z tabeli, gdyż w polach ilosc, ilosc1, ilosc2 mogą występować różen wartości i tak jeśli w polu ilosc=3 to ten rekord ma być wyświetlony trzy razy z wartością ilosc=1 i odpowiednio tak samo dla pól ilosc1 i ilosc2
$sql1 = "SELECT SUM(ilosc+ilosc1+ilosc2) FROM tabela1 WHERE nr_obw='{$formData['nr_obw']}'";
// Sprawdzam ile będzie stron
$ileStron=ceil($ilePozycji/$ileNaStronie);
{
$strona=$ileStron;
}
else
$strona=$_GET[page];
$from=($strona-1)*$ileNaStronie;
$sql = "SELECT * FROM tabela1 WHERE nr_obw='{$formData['nr_obw']}' ORDER BY id_book ASC LIMIT $from, $ileNaStronie";
$poz = "SELECT
.....
.....
.....
FROM tabela LEFT JOIN tabela1 ON tabela.id_book=tabela1.id_book LEFT JOIN tabela2 ON tabela.id_book=tabela2.id_book WHERE (((tabela1.ilosc>'0' or tabela1.ilosc1>'0' or tabela1.ilosc2>'0')) and tabela.nr_obw='{$formData['nr_obw']}') ORDER BY id_book ASC LIMIT $from, $ileNaStronie";
$wynik = mysql_query($poz);// i tutaj pewnie mam swojego babola, gdyż jeśli usunę z zapytania LIMIT..... to wyniki pojawią się na ekranie, a z limitem jest pusta tabelka
if($zlicz)
{
if($ilePozycji>$ileNaStronie)
{
$ileStron=ceil($ilePozycji/$ileNaStronie);
if($strona>1) //poprzednia strona
{
echo"<a href=\"?=&page="; echo "&$order\">Poprzednia</a>";
echo"<a href=\"?=&page="; }
//////////////////////////////////////////////
function odnosnik($page, $ofs)
{
if($page-$ofs > 1)
{
}
function odnosnikr($page, $ofs, $pagenum)
{
if($page+$ofs < $pagenum)
{
}
odnosnik($strona,20);
odnosnik($strona,10);
odnosnik($strona,2);
odnosnik($strona,1);
odnosnikr($strona,1,$ileStron);
odnosnikr($strona,2,$ileStron);
odnosnikr($strona,10,$ileStron);
odnosnikr($strona,20,$ileStron);
if($strona<$ileStron)
{
echo"<a href=\"?=&page="; echo "&$order\">$ileStron</a>";
echo"<a href=\"?=&page="; echo "&$order\">Następna</a>";
}
}
}
if (!empty($formData['nr_obw'])) {
// Nagłówki tabeli
.......
$i = 0;
$k = $from;
while($r = mysql_fetch_array($wynik)) //pętla latająca po wynikach i wyświetlająca je na ekranie
.......