![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tematyka niby prosta, jednak nie wiem jak się za nią zabrać. Dopiero raczkuje z systemem PHPExcel, ale wydaje się dość ciekawie i przyjaźnie napisany.
Dopiero dzisiaj przysiadłem do tej klasy i mniej więcej zorientowałem się jak tworzyć arkusze oraz w jaki sposób wprowadzić dane. Jednak mam teraz problem, ponieważ chciałbym w pętli pobrać dane do tego arkusza. Otóż aktualnie mój arkusz wygląda tak:
Oczywiście zamieściłem środek, bez zbędnych linijek. Jak widzicie od komórki B1 do F1 utworzyłem nagłówki "tabelki" i teraz chciałbym poniżej wrzucać dane z bazy. Intuicja mi podpowiada że jest to banalne, jednak dzisiaj umysł płata mi figle. Wolałem zaczerpnąć informacji u was. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Celowo pominąłem obsługę błędów dla uproszczenia skryptu. To nie jest jedyny sposób na realizację tego zadania. Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 26.04.2012, 19:17:21 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale to wypisze całą zawartość tabeli w komórce od B2 do F2. Mi konkretnie chodzi żeby wypisało z podziałem na komórki.
Nie zauważyłem $licznik++; a więc zwracam honor. Jednak i tak twierdze że nie jest to dobry sposób. Ponieważ jeżeli będę chciał w ostatniej komórce zrobić sume ilości to muszę wiedzieć konkretny numer komórki. $licznik podbija cały czas o jeden i tak naprawde nie wiadomo ile będzie tych podbić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To użyj pętli for.
Pozdro. PS. Mówiłem że to nie było jedyne rozwiązanie. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbowałem przekształcić tego php excel pod siebie lecz wywala mi : Parse error: parse error in xxxxxxxxx\exportexc2.php on line 6 Gdzie tu błąd ?
Ten post edytował shadow1987 16.05.2012, 09:59:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:24 |