![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Potrzebuje kodu który prześle mi dane wszystkich zaznaczonych pól. żeby wszystko było jasne pokazuje kody. Kod do wyświetlania danych z bazy :
http://www47.zippyshare.com/v/91774512/file.html - tak wygląda Jak przesłać te dane do opcji "KW"
Jeśli podałem za mało danych proszę napisać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby sprawdzić, które checkboxy są zaznaczone, muszą mieć one to samo name, ale muszą być tablicą, czyli np. name="id[]"
Potem tylko pętlą przelatujesz wszystkie elementy tablicy i sprawdzasz, które są, a które nie są puste. |
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie bardzo wiem jak to zapisać w pętli. Można więcej informacji??
Chce zrobić tak żeby za pomocą tablicy wyswietlic numery id. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
A czy metodą GET też da się to zrobić ?
chodzi mi o to że dane wysyłam w linku więc wygodniej tak. Dodam że dane wyświetlają się z bazy danych pętlą while. Z tego co zrozumiałem to dostanę id wybranych rekordów. |
|
|
![]()
|
|
Get tak samo
|
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
"Wysłano: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\WebServ\httpd\skup_kw.php on line 34" taki błąd dostaje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że źle odbierasz tą tablicę pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\WebServ\httpd\skup_kw.php on line 34 Tu masz wszystko napisane, w pętli foreach podajesz prawdopowodbnie pustą lub nie istniejącą tablicę w związku z tym pętla zwraca odpowiedni warning. -------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak użyje echo $index jest array |
|
|
![]()
|
|
To żaden błąd. Przy tablicach nie wystarczy samo echo $tablica.
|
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
wysietla mi tylko jedno id zamiast wsyztskich zaznaczonych. jak to rozwiązać ?
Mam pętle while co wyświetla dane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
...&tab[]=1&tab[]=4&tab[]=5....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale chodzi o to, że ja chce przypisywać wartości tablicy inde[]
ind[]={$inde[]}; jak tak robie to mam błąd : Fatal error: Cannot use [] for reading in ... nie mogę użyć pustej tablicy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja ci podalem jak ma wygladac przykladowy link. A to ze ty go w php nie potrafisz zbudowac to juz inna bajka
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-lukasz_m3- |
![]()
|
Goście ![]() |
dlatego pisze na forum??
Spoko nie chcesz pomoc to nie. |
|
|
![]()
|
|
Jak ty nie czytasz co ci piszą, to się nie dziw, że i pomagac sie nie chce, skoro i tak na to lejesz.
Jak iterowac po tablicy juz ci napisano: FOREACH. Przy pomocy FOREACH masz zbudowac częśc Twojego linku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:01 |