![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuję skryptu który odbierze dane z linku czyli GET np "www.strona.pl/skrypt.php?zmienna1=asd&zmienna2=asd" i zapisze je do bazy, był tu kiedyś taki temat ale został usunięty więc piszę na nowo z góry dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie ten dział (IMG:style_emoticons/default/thumbsdownsmileyanim.gif) Co przewidujesz w zamian za wykonanie za Ciebie tego zadania?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic nie przewiduje jest to proste zadanie ktoś ma ten skrypt napewno bo zakładałem taki sam temat i ktoś mi go podawał lecz temat został skasowany i piszę na nowo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$daneDoBazy = serialize($_GET);
|
|
|
![]()
|
|
Więc zrobiłem tak :
i niestety wywala mi syntaxa : "Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 3" Wiecie czym to może być spowodowane ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wypadaloby zamknac nawias
|
|
|
![]()
|
|
nospor dzięki nie zauważyłem działa temat można zamknąć ^^
A mam jeszcze jedną prośbę mgółby ktoś mi pomóc jeszcze w tym aby skrypt nie dodawał do bazy pustych pól (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) bo dodaje on puste pola (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziwne, że w ogóle Ci to działa jak masz ustawionego GET'a w taki sposób:
$_GET[Login] a nie: $_GET['Login'] i czemu: INSERT INTO `tabela`(Login, Haslo) a nie: INSERT INTO `tabela`(`Login`, `Haslo`) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@kubek
Login jest równie poprawne co `Login` $_GET[Login] również zadziała, choć tu akurat prawidłowo trzeba pisać $_GET['Login'] gdyż w przeciwnym wypadku polecą NOTICE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:47 |