![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Że tak powiem w mojej karierze kodzenia stworzyłem już dużo projektów pisanych w strukturze.Ale teraz muszę przesiąść się na obiektowe i szybko to ogarnąć aby pisać w pewnym frameworku. Bardzo proszę o wyjaśnienie jak najprościej się da co oznacza ->(strzałka (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) jak i private kiedy tego używać jak i poco. Muszę to wiedzieć aby ruszać dalej bardzo proszę o wytłumaczenie mi najprościej jak się da . Z góry dziękuje za wszystkie Odp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Bardzo proszę o wyjaśnienie jak najprościej się da co oznacza ->(strzałka ) jak i private kiedy tego używać jak i poco. -> dziala jak kropka w javie za pomoca tego operatora uzyzkujesz dostep do pola/metody. Public,protected i private no jest to dobrze opisane w kazdym donbrym kursie oop w php. Ogolnie poczytaj o hermentyzacji i troche na temat setterow/getterow moze rozjasni ci roznie i kiedy uzywac public kiedy protected a kiedy private. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operator wywołania służy do "wywoływania", uruchamiania metody obiektu lub "wywoływania" pola obiektu w celu pobrania wartości lub przypisania do niego wartości.
Klasy i obiekty w php Programowanie obiektowe php kurs Programowanie obiektowe kurs Ten post edytował emp 28.11.2009, 06:04:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:39 |