![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Myślę że nie jedna osoba skorzysta z tego tematu oczywiście jak sprostamy zadaniu ![]() Jak to w tytule napisałem chodzi o numerowanie dokumentów ale nie chodzi mi o nadawaniu ID bo to swoją drogą. Myślę bardziej o takiej formie numeracji: NumerDokumentu/NumerRejestracyjny/Data Jak to wszystko zlepić bo Numer rejestracyjny mam w tabeli Samochody. Numer Dokumentu chcę żeby się zwiększył co jeden ale w odniesieniu do konkretnego numeru rejestracyjnego. Chodzi o to że jak są trzy samochody to żeby każdy samochód który zostanie wypożyczony pierwszy raz to żeby numer dokumentu w każdym samochodzie miał numer 1 a nie jak w ID które jest unikatowe. Wszystkie Dokumenty chce przetrzymywać w jednej tabeli w mysql. Bardzo zależy mi żeby to zrobić więc za każdą pomoc naprawde dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro NumerRejestracyjny i Datę masz, to potrzebujesz NumerDokumentu.
Każdą wartość przechowujesz jako odrębne pole. Sklejasz przy wyświetlaniu. P.S. Podobne tematy pojawiły się tu już, w kontekście numeracji faktur. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:41 |