![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam uczę się PhP i natrafiłem na problem. A mianowicie mam stronę na której mam wypisane dane i w ostatniej kolumnie mam dwie opcje "kasuj" i "edytuj". Kasuj działa elegancko a edytuj działa mi ale nie do końca
![]() Notice: Undefined index: nazwa_czesci in G:\wamp\www\katalog.php on line 20 Notice: Undefined index: typ in G:\wamp\www\katalog.php on line 21 Notice: Undefined index: typ_materialu in G:\wamp\www\katalog.php on line 22 Notice: Undefined index: nazwa_materialu in G:\wamp\www\katalog.php on line 23 Notice: Undefined index: dlugosc_detalu in G:\wamp\www\katalog.php on line 24 (dodam tylko, że w bazie kolumna nazwa_czesci jest ustawiona jako primary key) oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Błędy pokazuje, bo pobierasz z tablicy wartości, które tam nie istnieją. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz zrobiłem tak:
i tamte notice zniknęły ale teraz mi wyskakuje coś takiego "Duplicate entry 'M22/M22' for key 'PRIMARY'" i mam pytanie czy jak kolumna nazwa_czesci jest ustawiona na primary key to nie mogę jej zrobić update? Bo w zasadzie to taki komunikat powinien się pokazywać przy dodawaniu nowego rekordu a to by chyba znaczyło, że moje "edytuj" działa jak dodawanie rekordu ehhh Ten post edytował szokmen 4.06.2010, 15:40:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Możesz, ale prawdopodobnie wykonujesz insert zamiast update. Sprawdź sobie warunki.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:57 |