![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały kłopot z sortowaniem wyników z bazy.
Wykonując zapytanie:
Otrzymuję no, powiedzmy 8000 wyników z określonymi warunkami. Wykonuję zapytanie:
Czyli dodałem nr LIKE 'FF%', otrzymuję ok 1000 wyników. I teraz mój kłopot, muszę wykonać zapytanie z pierwszej opcji z tym, że 8000 rekordów mają wyświetlać się od rekordów które zawierają nr LIKE 'FF%' a dopiero potem reszta, powiem szczerze motam się z tym już dobrą chwilę. Nie wiem czy dość jasno to opisałem. Acha, mogę wykonać tylko jedno zapytanie, ponieważ póżniej dzielę wynik na strony już w PHP i korzystam z mysql_num_rows. Tak więc opcja zapytań nr LIKE 'FF%' i drugiego nr NOT LIKE 'FF%' odpada. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak to "nie mogę"? A o UNION słyszał kiedykolwiek?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niezłe zaćmienie miałem, albo źle pytałem wuja googla. Zapytanie działa elegancko, może nie jest super wydajne, ale daje radę. Dzięki wielkie, oczywiście leci "pomocnik". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:40 |