![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka. Zaczynam tworzyć swój wlasny cms, z tego powodu powoli się ucze php. Zrobiłem formularz, w ktorym udalo mi sie zrobic zapytanie do bazy danych u login i haslo. Testowałem na localhost (wamp) i logowanie działa dobrze, tzn nie wylogowuje mnie po odświeżeniu strony. Jednak po przerzuceniu na inny serwer sesja jakby nie działała, zero komunikatów...
Wrzucam moje 3 pliczki i bardzo proszę o pomoc. PLIK panel.php który odpalam jako pierwszy:
Plik zaloguj.php, który pojawia się, gdy brak sesji
Oraz plik core.php który sprawdza czy jest sesja:
Bardzo proszę o pomoc, dlaczego to nie działa. Gdy wpisze prawidłowy login i hasło zamiast zwrócic mi "Jestes zalogowany" zwraca mi ponownie ''zaloguj.php" jakby warunek z pliku "core.php" nie byl spelniony...ale jest bo sprawdzałem, zmienna $_SESSION['uzyt'] napewno wynosi 1. Help me ![]() Temat do zamkniecia. Nie miałem praw do zapisu w folderze tmp gdzie pliki sesji chcialy sie zapisywac. Przepraszam za problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal session_start() z core.php i dodaj do pierwszego session_start() czyli tak:
--- Jeśli zaczynasz się dopiero uczyć to używaj od razu PDO do obsługi baz danych Przykład z pdo dla loguj.php:
Ten post edytował aras785 23.07.2013, 20:38:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:15 |