![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2011 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy próbuję się zalogować, to ponownie wyskakuje mi ponownie formularz uwierzytelnienia, pomimo wprowadzenia poprawnych danych. Testy prowadzę na locallhoście a dokładniej na pakiecie XAMPP.
Gdy kliknę przycisk "Anuluj" w oknie uwierzytelnienia, to wywala mi błąd nie wiem czy dobrze rozumiem go ale chyba o to chodzi że są podane złe dane które łączą się z bazą danych, sprawdziłem i są dobre. To są te błędy:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czytasz w ogole komunikaty błędów?
Co to jest locallhost? Ja słyszałem jedynie o localhost Kolejny błąd jaki masz to błąd zapytania. teksty w mysql bierze się w apostrofy a nie w nic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2011 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem to co należało i teraz już nie pokazuje mi błędu tylko komunikat - "Musisz podać nazwę użytkownika i hasło, aby się zalogować i uzyskać dostęp do strony."
Dlaczego? Dane logowania podaję poprawne. |
|
|
![]()
|
|
To pokaż kod po poprawkach żebyśmy wiedzieli na czym stoimy.
Dodatkowo zastosuj się do wskazówek z tego tematu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
![]()
|
|
Znowu zaczął mi wyskakiwać jakiś błąd ten poniżej: Cytat Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php on line 23 Musisz podać nazwę użytkownika i hasło, aby się zalogować i uzyskać dostęp do strony. Wydaje mi się że oznacza to tyle ze query() zwrocila false (blad w zapytaniu?), num_rows dostał to jako param (a chcial cos innego) i stąd bład. Moja baza danych wygląda tak: Cytat DB_HOST - localhost DB_USER - root DB_PASSWORD - kacper DB_NAME - strona ( w której jest tabela o nazwie: "tabela_logowania" a w niej kolumny "username" i "password". Chcę zauważyć że jestem można powiedzieć raczkujący w PHP, dlatego sprawia mi to takie trudności, ale chcę w końcu dojść do tego co jest nie tak. Przepraszam jeśli za spamowałem trochę, ale chcę wszystko dokładnie wyjaśnić. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) |
|
|
![]()
|
|
1) Miałeś wziąść tekst w apostrofy a nie nazwy kolumn.....
nie:'username' = ' .$user_username.' a: username = \'' .$user_username.'\' Analogicznie reszta. 2) W temacie co ci podałem było napisane, że masz wyswietlac jak wyglada zapytanie i masz wyswietlac blad zapytania. Czy tam po chinsku jest napisane? 3) Cytat Chcę zauważyć że jestem można powiedzieć raczkujący w PHP, dlatego sprawia mi to takie trudności, A ja chcę zaznaczyć, że temat do którego cię odesłałem zawiera parę banalnych wskazówek napisanych po polsku czyli w Twoim ojczystym języku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:26 |