![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypt na logowanie i mam tam zmienną login, i tu pada moje pytanie jak pobrać dane o graczu znając jego login. Chodzi mi o to aby po zalogowaniu się wyświetliło się np ID: 0 Login: Jaycee Email: xxx@xxx.xxx Score: 412 itd.
Dane do pobrania: - id - scores Informację o bazie danych: - http://scr.hu/3xh1/izx2w - http://scr.hu/3xh1/8trsr Kod od połączenia z bazą:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. po co pobierałeś username, password skoro z nich nie korzystasz? 2. nie używaj mysql_* - te funkcje są przestarzałe 3. wystarczy zapisać do sesji id zalogowanego gostka aby później pobierać dane użytkownika |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. po co pobierałeś username, password skoro z nich nie korzystasz?
Ad. 1 Korzystam z nich prrzy logowaniu. 2. nie używaj mysql_* - te funkcje są przestarzałe Ad. 2 Kod dostałem gotowy i nie mam czasu go przeabiać. 3. wystarczy zapisać do sesji id zalogowanego gostka aby później pobierać dane użytkownika Ad. 3 To wiem ale jak zrobić aby z loginu pobrać wszystkie dane o 1 graczy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. po co pobierałeś username, password skoro z nich nie korzystasz? Ad. 1 Korzystam z nich prrzy logowaniu. Nie, nie korzystasz z nich Cytat 3. wystarczy zapisać do sesji id zalogowanego gostka aby później pobierać dane użytkownika Ad. 3 To wiem ale jak zrobić aby z loginu pobrać wszystkie dane o 1 graczy. Pobierasz dane użytkownika podając jego ID zapisane do sesji podczas logowania (SELECT * FROM users WHERE id= 'id z sesji') |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:43 |