![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, zainstalowałem apache, php i mysql. Działa apache i php.
Natomiast jak robię w php skrypt
To mi wywala błąd Kod Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\serwer\localhost\index.php on line 2 Co może nie działać? phpMyAdmin też nie działa. Mysql włączony, wszystko wg.instrukcji robiłem. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
To jeszcze włącz rozszerzenie PHP do MySQL-a i będzie ok.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i wiem z czym to jest związane. Zastanawia mnie, że co bym tam nie wpisał, to ścieżka extension_dir w phpinfo(); jest zawsze taka sama: C:\php5. Problem w tym, że przenosiłem to tam i też nie działa i nie chce mi się to zmienić, wpisywałem różne i zawsze to samo.
extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll To wyżej mam włączone, próbowałem różnych konfiguracji mysql, nie działa nic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Edytujesz właściwy plik php.ini (PHPINFO podaje Ci ścieżkę do używanego pliku)?
2) Restartujesz serwer po wprowadzaniu zmian? |
|
|
![]()
|
|
php.ini -> extension_dir = "C:\serwer\php\ext\"
phpinfo(); -> extension_dir = C:\php5 Nie mam pojęcia o co chodzi, nie mogę tego zmienić Ten post edytował cisu 12.12.2009, 22:16:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:34 |