![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Posiadam taki skrypcik do logowania się:
Wszystko działa... Jednak potrzebuję aby ten skrypt poza pobieraniem loginu i hasla i zapisywaniu ich w sesji pobierał dane z rekordów saldo i saldo_woda.... Prosił bym o pomoc w tej sprawie... Jeśli juz taki temat jest to przepraszam za dubla... Pozdrawiam...
Powód edycji: [batman]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie to ten skrypt srednio dziala. taka sama fraza where sprawdzasz raz czy istneje uzytkownik a pozniej czy haslo jest dobre? saldo i saldo_woda chcesz pobrac z bazy? to jak wszystko jest ok to wykonaj zapytanie do bazy i zapisz otrzymane wyniki do sesji. w tym momencie zapisujesz saldo i saldo_woda z formularza (masz tam takie pola?). nie sprawdzasz formularza i danych do niego wprowadzonych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
saldo i saldo_woda chcesz pobrac z bazy? Tak... Nie do końca Cię rozumiem... ![]() Ja ten skrypt znalazłem i przerobiłem pod siebie... To mógłbyś mi napisać jak takie zapytanie ma wyglądać... Coś w tym stylu:
Jeśli nie to proszę o podpowiedź... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz relacyjną baze danych to wystarczy wykonać takie zapytanie:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/lef...timization.html A jeżeli masz to wszystko w jednej tabeli to nie łatwiej Jest wykonać jedno zapytanioe do bazy danych a później wykonywać sprawdzenie? dodatkowo w jednym zapytaniu możesz pobrac wszytskie interesujące cię informacje |
|
|
![]()
|
|
A jeżeli masz to wszystko w jednej tabeli to nie łatwiej Tak mam wszystko w jednej tabeli... Teraz mam pytanko co jest źle w tym zapisie... ![]()
Problem jest taki że nie pobiera mi danych z bazy... I na wyświetlanie info na stronie mam taki kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I przydało by cię się filtrowanie tych danych pobieranych z $_POST[''] ![]() Ten post edytował dg2001 28.07.2010, 09:14:41 |
|
|
![]()
|
|
Cos jest nie tak wyskakuje mi taki blad:
Kod Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in logowanie.php on line 28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim razie samo zapytanie do bazy jest zle. po 1 sprawdz czy otrzymujesz jeden wynik za pomoca mysql_num_rows. a jeszcze wczesniej odpal myadmina i wpisz to zapytanie z dobrymi danymi i zobacz jaki dostaniesz wynik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dobrze zauważyłem tabela to "CZŁONEK" ![]() ![]() może tak
LIMIT 1 na końcu dlatego że z założenia i tak się nie pobierze więcej niż 1 usera ![]() ![]() Ten post edytował dg2001 28.07.2010, 13:38:49 |
|
|
![]()
|
|
Juz nie mam zadnego bledu...ale samo wyświetlanie mi nie działa...
Moze tu jest cos zle...
Napisalem juz taki warunek:
i też nic nie wyświetla... Dodałem kod ktory wyswietla mi wszystkie dane sesji i dostalem to: Kod Array ( [zalogowany] => 1 [kod_lokalu] => test [pass] => test [saldo] => [saldo_woda] => ) czyli jednak samo dodawanie do sesji nie dziala... Przekazywane jest tylko login i pass a pozostale dane nie... Jak to naprawic... ![]() Ten post edytował DeathLess 29.07.2010, 07:45:25 |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego traktujesz trim $_SESSION ? ![]() ![]()
Spróbuj tak jak wyżej czy ci się wyświetlą te wartości. Ten post edytował dg2001 29.07.2010, 08:44:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:23 |