![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm.
Chciałbym ustawić na swojej stronie limit wysyłania formularza do głosowania lecz nie za bardzo wiem jak to zrobić. Chodzi mi o to, że osoba głosująca mogłaby zagłosować 5 razy w ciągu dnia. Próbowałem z zablokowaniem IP dla użytkownika lecz nie za bardzo mi to wychodziło. Byłbym wdzięczny jeśli mógłby ktoś podpowiedzieć jak to zrobić. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo głosowanie z logowaniem (choć mogą być zakładane multikonta), albo evercookies.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logowanie odpada, poczytam jeszcze o tym evercookies
Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać.. to mój kod, który chciałbym żeby się uruchomił jeśli formularz będzie wysłany mniej niż 5 razy w ciągu dnia:
Formularz:
Ten post edytował Omin 29.07.2016, 11:38:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zrób coś w rodzaju by wysyłalo na maila jakiś link potwierdzający, i sprawdzać po mailu czy wszystko sie zgadza. Mało bezpieczna metoda bo zawsze można stworzyć nowego maila ale chyba ludzie mają lepsze żeczy do roboty niż tworzenie multum niepotrzebnych maili, można i dodatkowo zabezpieczyć np. by po ip jeszcze sprawdzał, więc jak sprawdzasz maila i ip, jak nie wykorzystał tego limitu 5 na dzień i głosuje z innego komputera lub korzysta z innego maila to jakiś filtr zastosować ew. jakoś ifem sprawdzić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chyba ludzie mają lepsze żeczy do roboty niż tworzenie multum niepotrzebnych maili ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ogólnie na tej stronie chodzi o to by głosować na jedno z dwóch zdjęć, które się pojawia i chce uniknąć spamu.
Na stronie mam zakładkę ranking gdzie są wynikii poszczególnych zdjęć. Chcę by użytkownik wszedł na stronę, oddał kilka głosów na losowe zdjęcia, które się mu pojawią i to wszystko, bez żadnego wpisywania maila, logowania się itd. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() Pozdrawiam Stworzyłem coś takiego:
Jak mając ten kod sprawić by miał dopisane disabled wtedy gdy warunki wyżej nie spełniają wymagań? Ten post edytował Omin 30.07.2016, 09:33:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:40 |