![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania.. Chciałbym by przy kategoriach w nawiasach zliczało ilość zdjęć, na podstawie liczenia rekordów z bazy danych.
Jednak jak to zrobić w warunku while.. Skrypt wygląda tak:
Oczywiście zdjęcia są w tabeli foto_zdj_dane i zliczać musi kolumne zdj_pod w zależności od należności do podkategorii.. Jak to można by zrobić? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście zdjęcia są w tabeli foto_zdj_dane i zliczać musi kolumne zdj_pod w zależności od należności do podkategorii.. Szukałem ale nie mogłem znaleźć w kodzie który podałeś zapytań do tych tabel. Ale rozwiązaniem jest złączenie tych 2 tabel po id_pod_kat i w zapytaniu zrobić COUNT i grupować po id_kat. cos w stylu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniej więcej ogarnąłem to co pokazałeś, ale jak z tego 'drukować' liczenie?
w ten sposób, $row['id'] ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:18 |