![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-namaar- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam pytanie:
zamierzam stworzyć stronę z ogłoszeniami. Jakie są za i przeciw w odpowiedziach na pytanie "czy jest sens robić stronę jednoplikową?", czyli coś na styl index.php?costam=123&innecos=44&jeszczeinne=9 czy jest tak, że nie będzie to obciążało strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie cos sie stosuje i to nie obciaza strony
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To, że coś ma adres index.php?costam=123&innecos=44&jeszczeinne=9 nie oznacza, że jest jednoplikowe. Co do sensu... Przejrzystość takiego kodu często jest mała. Co do wydajności, to zależy kto pisze kod
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
-namaar- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za odp
![]() Szczerze mówiąc zalerzy mi na tym zeby otrzymac NEGATYWY co do jednoplikowej strony - przypominam ze jest to strona z ogloszeniami (wkrotce konkurencja dla GU _ M _ _ E.pl ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to powodzenia w utrzymywania i rozwijaniu serwisu w taki sposób
![]() |
|
|
-namaar- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Monter08) No to powodzenia w utrzymywania i rozwijaniu serwisu w taki sposób ![]() No własnie dlatego pytam o wszelkie za i przeciw. Co jest przeciw utrzymywaniu i rozwijaniu serwisu? Jeśli można, to peoszę o obszerniejsze wypowiedzi... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jednoplikowy serwis to koszmar w utrzymaniu. Musisz znać całą strukturę, co gdzie i jak jest uruchamiane. Poza tym ciężko Ci będzie kod poprawiac lub eliminować wąskie gardła.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jednoplikowy plik to przedewszystkich zabójstwo serwera. Średniej wielkości aplikacja może ważyć kilka MB. Swórz sobie teraz plik php o wielkości 1MB i go sobie odpal....
![]() Już to kiedyś na forum pokazywałem komuś. Nie chce mi się tego powtarzać, zadanie dla CIebie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:23 |