![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem. Skonstruowałem zapytanie które wyświetla mi dane z bazy, a dokładniej wybieram region i wyświetlane są wszystkie oferty z tego regionu. Niestety jest problem ponieważ ofert jest dużo i są w różnych terminach. Np impreza o kodzie 1 występuje 10 razy tylko w różnych terminach. Gdy zapytam mysql o region wyświetla mi wszystkie 10 imprez. W jaki sposób dołożyć warunek aby wyświetlana była tylko jedna impreza o kodzie 1?
W którym miejscu dołożyć instrukcję warunkową? Czy wie ktoś jak mi pomóc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Podaj strukture tabeli ale ogolnie SELECT DISTINCT powinno ci wystarczyc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela ma nazwę
wygodne w niej znajdują się kolumny takie jak: kod_imprezy, region, miejscowosc, itd W momencie gdy zmienie na coś takiego nie wyświetla mi zawartości ofert Dzięki za odp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:41 |