![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-szczotkap- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Chciałbym zrobić mały system do rezerwacji. Mój kod pobiera z MySql z tabeli dane i wyświetla je na stronie: [Musiałam wyciąć bo Geshi zwariowało] Co robię źle. Jak rozwiązać ten problem?
Powód edycji: [Daiquiri]: Wycinka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Bo wywołujesz GET a masz method=post?
PS. Następnym razem korzystaj z poprawnego BBCode (php). |
|
|
-szczotkap- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zmieniłem na GET, jednak w dalszym ciągi nie wyświetla nic.
Kod <?php // Connects to your Database mysql_connect("admin", "admin", "admin") or die(mysql_error()); mysql_select_db("admin") or die(mysql_error()); $data = mysql_query("SELECT * FROM terminy") or die(mysql_error()); while($info = mysql_fetch_array( $data )) { Print "<table border=5 cellpadding=4 width=700>"; Print "<tr>"; Print "<th>Termin:</th> <td bgcolor=#133481 align=center width=250> ".$info['nazwa_terminu'] . "</td> "; Print " <td bgcolor=#133481 align=center>".$info['rok'] . " </td>"; Print "<th>Ilość wolnych miejsc:</th> <td align=center width=50>".$info['wolne_miejsca'] . " </td>"; Print "<td align=center width=50><form action=rezerwuj.php method=GET><input type=submit name=".$info['nazwa_terminu'] . " value=rezerwuj ></td>"; Print "</tr>"; Print "</table>"; } ?> Plik docelowy: Kod <html>
<head> <title> Wyniki </title> </head> <body> Wybór: <?php echo $_GET['nazwa_terminu']?><br> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
<input type="text" name="nazwa" /> i $_GET['nazwa'] taka para musi być. Możesz zmieniać wartość value.
|
|
|
-szczotkap- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki Daiquiri. Działa, ale pod IE. Pod Chromem przekazuje mi jakieś dziwne wartości (zawsze przekazuje mi wartość 19).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałem dodać, że pod Chromem wyświetla mi ostatnią wartość z bazy (19 to ilość rekordów w tabeli)
|
|
|
![]()
|
|
Nie zamykasz </form>?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak. Przeoczenie. Dzieki Daiquiri.
Mam kolejne pytanie. Kod pobiera i wyświetla mi z tabeli dane tj. na zdjęciu: Zrzut wyniku z bazy Mój działający kod to:
Co mam zrobić, żeby uzyskać taki efekt: Jeśli ilość wolnych miejsc jest równa zero to przycisk Rezerwuj będzie nieaktywny? Zacząłem przerabiać ten kod, jednak utknąłem ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki croc. Działa rewelacyjnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma za co
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak mogę to zrobić? (jestem dość początkujący)
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy mając formularz, który dodaje mi wpisy do bazy mysql, mogę podpiąć pod ten sam przycisk "Wyślij" wysyłanie tych danych na maila? |
|
|
![]()
|
|
Czy mając formularz, który dodaje mi wpisy do bazy mysql, mogę podpiąć pod ten sam przycisk "Wyślij" wysyłanie tych danych na maila? Tak. Po prostu pod warunkiem wysyłania dodajesz jeszcze mail(). To, że buton jest nieaktywny nie zwalnia Cię z obowiązku sprawdzenia wysyłanych danych ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |