![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie mam prosty formularz chciałbym pograć nowe produkty do pola select.
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
obiektowo, czy strukturalnie ?
Strukturalnie to będzie tak, że wypisujesz z petli while do option, a obiektowo z bazy do tablicy i wrzucasz tablicę jako argument w wywołaniu funkcji (chyba dobrze napisałem). Strukturalnie:
A obiektowo musisz mieć klase do tworzenia formularzy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo to mi chodzi
![]() Jeszcze jedno pytanie mam: Mam (przyklady): -Marchewka cena 2,40 -Kapusta 2,60 i chciałbym np. że jak się wybierze Marchewke z pola select to chciałbym cenę pomnożyć razy sztuki. Czyli przykład: 2,40 kosztuje marchewka * 5 (sztuka) = 12 całość Mam nadzieje , że rozumiecie... chodzi mi o podliczenie ceny. -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ja nie mogę - Temat: linkiKursy dla poczatkujacych
Na forum zapraszamy w przypadku problemów z kodem albo jeśli naprawdę czegoś nie wiesz, nawet znając dany język. |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to że Mam pole select z pola select wybrałem dany produkt tylko jak mam zapisać żeby była tam cena w tym select ...
nie umiem zapisać. Ten post edytował xxdrago 2.07.2011, 20:43:05 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
W value wpisz cene, i wysyłasz po wpisaniu pozostałych pól do obróbki albo przez $_GET albo $_POST.
Wybierając pierwszy sposób wysyłasz zmienne value nie do skryptu, jak w przypadku drugiego sposobu, ale poniekąd na tą samą stronę z formularzem, musisz je odebrać i przy odbieraniu po prostu pomnóż cenę z value przez ilość, którą też odbierasz. Ja pisząc strukturalnie zawsze wybierałem drugą metodę, chyba że pisałem koszyk. Jeśli to koszyk, to luknij to
Jeśli pomogłem ci w jakiś sposób, kliknij proszę Pomógł, dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:24 |