![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pętle wypisującą wszystkich użytkowników z bazy w panelu administracyjnym i chciałbym, aby za pomocą zaznaczenia checkboxa i kliknięciu w button użytkownik został usunięty z bazy (tak jak to jest przy usuwaniu rekordów w phpmyadmin). Najlepiej by było, gdyby była możliwość zaznaczania i usuwania kilku rekordów jednoczeście. Jeśli przy danym użytkowniku checkbox jest zaznaczony to powinno się wykonać zapytanie np.:
DELETE FROM `uzytkownik` WHERE `uzytkownik`.`id` = 32; Oto kod:
Ktoś ma jakiś pomysł? Może lepiej użyć select? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował tr86 10.10.2009, 13:44:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Checkbox i dla każdego checkbox wartość danego id. Wysyłasz do skryptu, który w pętli usuwa z bazy. (Wysłanie kilku checkboxów odczytujesz jak z tablicy).
Tu masz tego opis. http://www.kurshtml.boo.pl/html/pole_wyboru,formularze.html (Dla zawwansoowanych) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale zmień :
na
A odczytujesz w np. taki sposób: Zamiast jedynki oczywiście stawiasz zmienną pomocnicza, która jest równa ilości zaznaczonych checkboxów ( i to w pętli 0<=zmienna pomocnicza) i usuwanie userwów (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Zosiek 10.10.2009, 16:11:24 |
|
|
![]()
|
|
Troche tego nie rozumiem...
Zrobiłem to tak, ale nie działa. Nie ma żadnych błędów, ale zapytanie DELETE nie wykonuje się.
|
|
|
![]()
|
|
spróbuj tak
Pamiętaj o zamknięciu połączenia z bazą. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo mi pomogłeś mimo tego, że zapytanie nie działało, to wystarczyło usunąć * i jest już wszystko w porządku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo mi pomogłeś mimo tego, że zapytanie nie działało, to wystarczyło usunąć * i jest już wszystko w porządku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuje. Jak ja mogłem nie zauważyć tego * Boże jaki błąd (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale zdarza się nawet najlepszym. Cała przyjemnosc po mojej stronie. Myślę, że temat do zamknięcia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest chyba szybsze i krótsze rozwiązanie. Oczywiście, musi być tak jak mówi Zosiek:
Ten post edytował sebekzosw 10.10.2009, 21:51:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mój problem jest podobny, wiec nie zakładam nowego tematu. Chodzi mi o to ze na stronie poprzez pętle for wypisuje sobie utwory, które są w bazie i utwory które sobie wybieram poprzez checkboxa chcę dodać do jednej płyty (wybór może być wielokrotny) niestety nie chce mi to zbytnio działać.
Struktura tabeli pozycja_plyty:
EDIT: Ok jakoś sobie poradziłem, źle wysyłałem formularz zamiast miało być
i tam parę innych jeszcze błędów znalazłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zamiast miało być oraz zamiast to tak
Jeżeli ktoś miałby jakieś propozycje zapraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował santini 9.02.2010, 10:33:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:45 |