![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Próbuję zrobić sobie tabelkę z informacjami o ilości zarejestrowanych użytkowników. Chciałbym, żeby wyglądała ona tak:
Gdzie liczby 10,5,11 to ilość osób zarejestrowanych w danym miesiącu. Udało mi się napisać skrypt, który tworzy następującą tabelę.
I mam problem z wyciągnięciem ilości użytkowników z danego miesiąca. Według poniższego kodu, pokazuje mi że w danym miesiącu zarejestrował się jeden użytkownik, choć było ich więcej. Doszedłem do wniosku, że to przez linijkę $ilosc = $row['ilosc']; bo dodałem ją w złym miejscu, a nie wiem jak ją dodać w innym.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już musisz tak, to zrób tablicę 3 wymiarową:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kod nie do końca wyświetla to co bym chciał, bo z tych danych chcę zrobić tabelkę.
I chcę żeby rok, miesiąc i ilość były wyświetlane oddzielnie. Hmm, a wiesz jak inaczej to wyświetlić? Podobny kod znalazłem w phpbb, ale nie wiem jak go przerobić by działał mi.
A za wyświetlanie odpowiada .tpl Ten post edytował Tidude 2.07.2013, 00:00:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To inaczej zbuduj strukturę swojej tablicy:
I teraz będzie Ci to łatwiej sobie wyświetlać. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Dalej nie mogę sobie poradzić z tym by wyświetlało mi w tabeli 12 miesięcy, i te w których nikt się nie zarejestrował by pokazywało wynik 0.
Znalazłem pewien kod, który niby rozwiązuje mój problem. Lecz nie mogę dojść z nim do ładu, nie wiem jak wykonać do niego zapytanie. Chciałbym otrzymać właśnie taką tabelę jak ta poniżej.
Ja bym chciał, żeby zamiast dolarów wyświetlało mi ilość zarejestrowanych użytkowników w danym miesiącu, mam tabelę "uzytkownicy" z kolumną "data_rejestracji".
Ten post edytował Tidude 22.07.2013, 12:49:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:37 |