![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Załóżmy że mam skrypt dodawania czegoś do tabeli i zapisywania tego w bazie, chciałbym zrobić generator takich skryptów ze skonfigurowaniem własnego nagłówka i może kilku innych opcji oraz ustawieniem własnego adresu, ew. subdomeny. I teraz kilka pytań: Jak się zabrać za taki generator? Co zrobić aby utworzyć automatycznie subdomenę? Myślę żeby zrobić formularz, który by zapisywał wszystko i po prostu wklepywał to do szablonu i tworzył plik, np. wlasna_nazwa.php (potem przez htaccess zmienic adres) tylko jak zrobić, aby baza danych była inna? Unikalne ID w nazwie MySQL zawsze tworzyć? Czy jak? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generator to zwykły formularz. Subdomena, to zależy co rozumiesz przez to
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
!*! jak zwykle wszystko wie
![]() Rozwiniesz mi coś o prefiksach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prefix jest przed nazwą poprzedzony myślnikiem np.
Cytat wp_content wp_costam wp3_content wp3_costam Bo chyba o to Ci chodzi? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli dodam prefiks to mam drugą, pustą bazę o tych samych parametrach?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zależy od tego jak sobie to oprogramujesz, ale zacznijmy od tego że musiałyś w tym wypadku napisać generator który ją wygeneruje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli dodam prefiks to mam drugą, pustą bazę o tych samych parametrach? Na tym właśnie ma opierać się generator. Tworzy nową bazę/tabele. Nie ma czegoś takiego jak prefix w SQL (chyba że o czymś zapomniałem). To tylko nowa nazwa dla bazy/tabeli, aby było można łatwo rozróżnić i żeby skrypty działały na tych samych silnikach, bez potrzeby kopiuj/wklej. Popatrz na wordpress.com, możesz tworzyć blogi, tam jest tylko jeden skrypt php, a każdy użytkownik ma swój prefix w bazie. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:49 |