![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Pożyczyłem" sobie ten skrypt Przyznaje nie rozumiem dlaczego nie wysyła wiadomości E-mail wraz z nagłówkiem, tzn wiadomość dociera ale bez informacji od kogo. Dlaczego w skrypcie użyto w nagłówku zmiennej $email2, nie ma ma jej nigdzie zdefiniowanej. Jestem początkujący jak na dział przystało, ale mimo uważam, że powinna być użyta zmienna $email, tylko że wtedy skrypt nie wysyła maila wcale, jestem całkowicie zdezorientowany.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
literowka. Powinno byc $email
I czemu dales w from <> ? W kodzie zrodlowym tego nie masz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
literowka. Powinno byc $email I czemu dales w from <> ? W kodzie zrodlowym tego nie masz Właśnie spytałeś o źródło problemu, którego nie rozumiem. Zwróć proszę uwagę na link który dołączyłem do pierwszego posta, autor również umieścił zmienną $email2 co jest dla mnie nie logiczne. Jeśli postawie w miejscu $email2 wyłącznie $email, skrypt informuje mnie o niemożliwości wysłania wiadomości, jak postawię $mail2, wysyła, lecz bez nagłówka. Jeśli nie uda mi się tego rozgryźć pewnie w końcu trafię w sieci na taki skrypt, który pozwoli mi wysłać wiadomości e-mail, ale chciałbym zrozumieć co robię źle. Ten post edytował Delleg 23.04.2015, 16:46:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak juz powiedzialem: literowka. Autor popelnil literowke.
Co do nie wysylania to sie pytalem: czemu we from dodales <> podczas gdy autor tamtego skryptu nie podawal. |
|
|
![]()
|
|
Skorzystałem z przykładu ze strony PHP.net
Po prostu próbowałem różnych rozwiązań. Poddaje się, znalazłem podobny skrypt bardziej rozbudowany, który działa i który udało mi się dostosować do swoich potrzeb w 10 min. Ten post edytował Delleg 24.04.2015, 06:57:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:37 |