![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc, wiem, że były już podobne tematy, jednak w moim przypadku wskazówki tam zawarte nie dają rezultatu.
Chcę stworzyć na swojej stronie generowanie danych z bazy danych do tabeli w pdfie za pomocą narzędzia fpdf. W tym celu zastosowałem mysql_table i fpdf. Każda strona jest kodowana za pomocą UTF-8. Fpdf z tego co się zorientowałem korzysta z innego kodowania, przez co musiałem zastosować funkcję iconv, która raz działa, a raz nie:
Poprawnie wyświetla napis z polskimi znakami. Natomiast dalsza część (pobieranie danych z bazy) już nie wyświetla poprawnych znaków:
Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego i jak to ewentualnie naprawić? Ten post edytował Wojciechovsky 21.06.2015, 15:44:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo w bazie tez masz kodowanie które nie jest zgodne z fpdf?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokazuje: CREATE DATABASE `test` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_polish_ci */ pokazuje: ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=12 DEFAULT CHARSET=utf8 W sekcji head dokumentu mam:
Zatem:
powinno działać, a nie działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:42 |