![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawiam się czy moje rozwiązanie można wykonać jakoś lepiej, bo wydaj mie się że jest mało wydajne, wolne itd itp mam tabele w mysql: id | tekst | imie | nazwisko | email | tel | dob | wszystkie kolumny są puste oprócz kolumny id i tekst kolumna `id` to unique autoincrement a `tekst` to zwykły text w takiej formie: jan <*> kowalski <*> jan@kowalski.xyz <*> 1234567890 <*> 10-10-2000 teraz z poziomu php wyciągam sobie dane z kolumny `tekst` i rozbijam je na kawałki dzięki EXPLODE wg <*> otrzymuje tablice z pozostałymi danymi dzięki czemu mogę zaktualizować pozostałe puste kolumny odpowiednimi informacjami, wszystko to wygląda tak
rekordów w tabeli mam ponad 2 miliony, wiadomo czym grozi puszczenie takiej pętli, wiem mógłbym sobie dzielić zapytanie po kilka tysięcy rekordów zastanawiam się czy taką aktualizację można by wykonać w inny sposób np. bardziej z poziomu SQL niż tak jak ja to robie w PHP i w pętli while ? pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie sugestie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:52 |