![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam to mój pierwszy post i przygoda z PHP. Goglowałem ale nie znalazłem odpowiedzi. Może tutaj ktoś mi pomoże. Mam pliczek o rozszerzeniu .asc pliczek i muszę go wrzucić do bazy danych tak żeby stanowił jeden rekord. Próbowałem zwyczajnie go zaimportować, ale nie dało rady
![]() Nie wiem jak to ugryźć. Może jakieś wskazówki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz aby caly plik byl rekordem czy pojedyncza linijka?
generalnie masz dwa wykscia. uzyc mysql_import lub napisac skrypt ktory zamieni twoja strukture na INSERTY do bazy. (np za pomocą awk i sed) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ten plik ma być jako jeden rekord. Próbowałem mysql_import no ale efekt jest taki jak widać na obrazku. A o tych insertach muszę poczytać. Cholernie mnie to drażni bo przez to stoję w miejscu z pracą mgr. Dzięki za wskazówki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo masz problem z dziwnymi znakami w tym pliku
albo sprobuj jeszcze addslashes |
|
|
![]()
|
|
Problem ze znakami na pewno może być bo zawartość tego pliku pochodzi z dylatometru i to on wyznacza sobie te odstępy, znaki. Nie można poddać go żadnej wcześniejszej modyfikacji. Zapisuje sobie wartości w 3 kolumnach i cześć dodatkowo jeszcze ten nagłówek ze ścieżką. Już czytam o AddSlashes, wypróbujemy i tę funkcję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:51 |