![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siemanko.
Załóżmy, że id 1 to użytkownik test. Chciałbym, aby po wpisaniu danych do tabeli "nagrody" aktualizowało 2 kolumny w tabeli users. W nagrody mam kolumny : id nick lider typ powod data I chcę, aby po wpisaniu w kolumnie id id jakiegoś usera, no dajmy na to, że 1 i w tabeli typ np. plus to w tabeli users do kolumny plusy dodawało 1 punkt. Wytłumaczę inaczej. Po wpisaniu id konta użytkownika (np. 1) i wpisaniu w kolumnie typ plus, to żeby w tabeli users do plusy dodawało liczbę 1. Po wpisaniu id konta użytkownika (np. 1) i wpisaniu w kolumnie typ minus, to żeby w tabeli users do minusy dodawało liczbę 1. I tak zawsze, powiedzmy ma 1, dostaje np. plusa do tego 1 to mu się robi z tego 2. W tabeli users : user_id - przechowuje id usera plusy - ma przechowywać liczbę plusów minusy - ma przechowywać liczbę minusów ------ W tabeli nagrody : id - ma przechowywać wpisane id typ - ma przechowywać typ nagrody (plus, minus) Mam kod taki :
Lecz to tylko pobiera dane z kolumny nagrody. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chcesz cos aktualizowac to gdzie masz zapytanie z UPDATE ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem, że to co mam pobiera tylko dane z nagrody. Dałem go bo może mnie jakoś naprowadzi ktoś na podstawie tego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 2 Dołączył: 1.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:55 |