![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie odnośnie dodawania tabel i danych do tabel poprzez formularz PHP. Potrzebuje tego typu sposobu dodawania ponieważ z formularza będą pobierane dane takie jak prefix dla tabeli czy nazwa strony. Będzie około 10 zmiennych, które po wpisaniu wypełnią odpowiednie pola w zapytaniu do bazy i zostaną "zaimportowane" do mojej bazy danych. Mój "skrypcik", którego koda dałem niżej niestety nie działa. Tworzy tabele ale niestety kod dodający dane do tabeli nie działa ![]() Pomoże ktoś?
Ten post edytował piotrekba88 22.08.2013, 08:59:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Wyswietlaj bledy bazy
Temat: Jak poprawnie zada pytanie 2) W mysql_query moze byc tylko jedno zapytanie a nie jak u ciebie 15 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Blad jaki dostajesz to blad PHP a nie bazy. Do bazy wogole nie dochodzi bo skrypt rozwala sie jeszcze na etapie PHP.
Zas co do zapytan: Zamiast 15 zapytan w jednym mysql_query masz wykonac 15 mysql_query z pojedynczym zapytaniem. To chyba logiczne. Ewentualnie zajrzyj do manuala mysql i doczytaj tam jak przy pomocy jednego zapytania INSERT wlozyc 15 rekordow na raz. Do wyboru do koloru -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok zmieniłem na
Jednak pokazuje mi tak jak pisałeś wcześniej błąd php. Wydaje mi się, że jest to błąd w - nie może to być tak zapisane? |
|
|
![]()
|
|
nie echo "blabla "cosinnego" blabla";
a echo "blabla \"cosinnego\" blabla"; To sa podstawy obslugi tekstow w php. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem na:
i niestety
Jakaś podpowiedź? |
|
|
![]()
|
|
Nawias zamykajacy mysql_query ma sie konczyc srednikiem..... I w nastepnych postach wskazuj laskawie linijke ktorej dotyczy blad.
Pozatym nadal w zapytaniu masz ciapki ktorych nie escapujesz..... "" myslisz ze samo sie zrobic? \"\" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zadziałało - dzięki wielkie.
Problem mam jednak z tym, że mam bazę danych z bardzo dużą ilością danych w których musiałbym zmieniać "" na \"\" i tak naprawdę przerobienie tego jest nie możliwe. Czy można jakoś w inny sposób eksportować bazę danych z phpmyadmina żeby "" zamieniało na poprawną składnię (poprawną w tym przypadku dla mnie)? Lub czy jest jakiś inny sposób żeby to wykonać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:20 |