![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem wg wielu schematów omawianych na różnych forach ale nie są tym czego potrzebuję. W ktorejś z podpowiedzi znalazłem prosty i ciekawy kod który podobno działał. U mnie owszem, również działa ale dodaje tulko JEDEN, ostatni (3), rekord.
Dłuuugie kody pisałem tymczasowo specjajnie aby można bylo manipulować... Po kropkach mam dalej o kasowaniu - ale to wszystko działa. Potrzebuję PROSTE rozwiązanie dodające jednocześnie wiele rekordów ale z FORMULARZA wg tego schematu: ---PRid---PRpierwszy--PRdrugi-------PRtrzeci--- ---XXX---7482---------opis1----------opisA------ ---XXX---7445---------opis2----------opisB------ ---XXX---7433---------opis3----------opisC------ ---XXX---7888---------opis4----------opisD------ DODAJ WSZYSTKIE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz taki input:
Jesli go potroisz w formularzu bez zmiany atrybutu "name" to wartości się nadpiszą, czyli zostanie tylko ostatnia wartość. To tak jakbyś chciał zrobić coś takiego
i dziwił się, że zmienna ma wartość 'c'. Przykładowe rozwiązanie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje podpowiedź jest chyba sensowna - ale nie umiem jej zaadoptować do mojego kodu j.w. Spróbowałem więc z innym rozwiązaniem:
Wielokrotnie próbowalem i w pewnym momencie zdawalo mi się że zadziałało, ale tylko zdawało mi się. Nie mogę sobie poradzić ze scaleniem tego kodu...... Niech Ktoś scali mi TOOO... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co musisz zrobić to zaaplikować odpowiednie atrybuty "name" w formularzu, a w moim kodzie zmienić $_POST['nazwy'] na $_POST['tutaj_nazwa_w_formularzu']; i dostosować zapytanie ($sql) do swojej struktury tabeli. Wszystko oprócz mojego pierwszego if-a wrzuć w swojego if-a "if ($co == 'dodaj') {". I to wszystko.
Raczej niezbyt skomplikowane, przeczytaj sobie ten kod na spokojnie i na pewno bez problemu go wdrożysz u siebie. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to trochę inną (bardziej promitywną ) metodą. Twoje podpowiedzi mi niestety nie pomogły (choć wyglądają na bardzo ciekawe i - co ważne - zwięzłe!!! Nie potrafię "zagregować" moich nazw rekordów typu "name". W każdym dodaniu mam: NAME="PRpierwszy" "NAME="PRdrugi" i NAME="PRtrzeci". Przy jednym dodaniu mam ich 23dodania. Nie wiem CO JEST ale przy dwoch mi dziala a potem się wszystko wywala. Jeżeli możesz mi dopisać do mojego kodu swe dodatki będę bardzo wdzieczny. Już się trochę zniechęciłem....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki WAM serdeczne. Wszystko działa. Trochę za bardzo kombinowałem i zamotałem wszystko. Teraz już wiem - ale dopiero teraz i to TYLKO dzięki Waszym podpowiedziom. Podziękowania raz jeszcze...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:45 |