![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
właśnie zacząłem uczyć się PHP i mam pewien problem. Przekopałem już google i znalazłem wiele przykładów ale żaden nie bardzo chciał działać w ostateczności doszedłem do takiego kodu (pisałem go 4 rano wiec przepraszam za wszelkie wpadki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Nie wiem co jest nie tak proszę o sprawdzenie. To jest formularz: To jest mój kod PHP:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zastosuj się proszę do podanych tu porad:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie a zobaczysz być może parę dodatkowych błędów, które pomogę Tobie/nam w rozwiązaniu tego problemu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$imie 1 $nazwisko 1 i tak dalej a skąd te 1? Ten post edytował gigzorr 19.05.2010, 10:09:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@gigzor.... nie nabijaj postów....
$imie1=$_POST['imie']; itd. ps: nie: if(isset($_POST["wybor"])== 'dodaj') a: if(isset($_POST["wybor"])) isset() nie zwraca tekstu tylko BOOL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok już dodaje mi do bazy ale teraz mam inny kłopot (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a mianowicie w kodzie mam formularz który powinien wyświetlić dane osoby o imieniu jakie wpiszemy w formularz i ten formularz dział tylko jak klikam szukaj imienia to wyświetlają mi się dane osoby i takie komunikaty
Notice: Undefined index: imie in G:\wamp\www\formularz.php on line 27 Notice: Undefined index: nazwisko in G:\wamp\www\formularz.php on line 28 Notice: Undefined index: nazwa_firmy in G:\wamp\www\formularz.php on line 29 Notice: Undefined index: telefon in G:\wamp\www\formularz.php on line 30 KOD
Powód edycji: [thek]: poprawiłem to bbcode bo było straszne :) Teraz widać co gdzie wali byki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie mieszaj bbcode tak... zaraz Ci to poprawie, bo w chwili obecnej nic nie widać normalnie, ale to ostatni raz. Sam dbaj o to. A błędy (właściwie to ostrzeżenia) Ci wali, bo odnosisz się do $_POST, choć jej przy wejściu pierwszym przecież nie ma. Sprawdzaj więc, czy ktoś cokolwiek posłał poprzez sprawdzenie czy ktoś kliknął submit i dopiero w nim wykonuj co trzeba ze zmiennymi w $_POST, bo teraz robi to za każdym razem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 21:59 |