![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z automatycznym wywołaniem pliku php przez cron'a. Mam serwer w nazwa.pl wykonywany plik zajmuje ok 15 sekund.
Wywołany plik bezpośrednio z adresu www.mojastrona.pl/plik.php działa bez najmniejszego problemu ale wywołanie go przez cron'a już nic się nie dzieje. Ścierzka do tego pliku jest prawidłowa. W nazwa.pl po wykonaniu zadania przez CRAN'A na emaila przychodzi wiadomość albo z błędem albo z informacją że zadanie zostało wykonane i co. W tym przypadku nic nie przychodzi to tak jak by zadanie było pomijane, ale nie może być. Macie jakiś pomysł jak to zrobić aby automatycznie wykonywał zadanie. Zaznaczam że w cronie mam też inne zadania i wykonuję się bez problemu tylko z tym mam problem. Czy to może być po stronie pliku .php? Ale to też nie działało by po wywołaniu pliku bezpośrednio. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na chwilę obecną winne są plamy na słoncu.
Jesli jednak taka odpowiedz cię nie zadowala, to byloby miło jakbyś podal: 1) Co wpisujesz DOKLADNIE w cron 2) Jak wyglada plik -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wygląda plik php
plik Do cron'a podaję ścierzkę przez edytor więc nie ma szans aby była błędna. Edit: Do crona podaję taką ścieżkę curl http://www.djdandi.nazwa.pl/katalog/plik.php ps. Przepraszam że tak daję plik php ale inaczej nie szło. Ten post edytował brzanek 21.06.2015, 16:08:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:41 |