![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przerabiam sobie książeczkę Php5,Apache, MySQL od podstaw i zaciąłem się na rozdziale poświęconym bazom danych. Ustawiłem w php my admin użytkownika z wszystkimi uprawnieniami tak jak w przykładzie, mimo to za każdym razem wyskakuje mi komunikat : Warning: mysql_connect(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No such host is known. in C:\xampp\htdocs\createmovie.php on line 6. Proszę o pomoc, próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga. Używam xampa, system to windows 7.
Drugi plik
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast kropek użyj przecinków.
Poza tym chyba masz stare wydanie tej książki, bo w nowszych już bazują co najmniej na mysqli_ -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, po poprawieniu przecinków wyskakuje You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'id. movie_name. movie_type. movie_year. movie_leadactor. movie_director) VALUES ' at line 1, czyżby coś nie tak z wersją Mysql?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie tak z zapytaniem, kolejne wartości również powinieneś oddzielać przecinkiem a nie kropką.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, pies pogrzebany był w zamianie kropki na przecinka. Daje plusa.
edit - Chyba coś jest poknocone w tej książce, teraz cały czas wyskakuje błąd Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY' , opisywany przez innych użytkowników tej książki. ![]() Ten post edytował arcydiakon 18.11.2012, 20:24:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:02 |